In memoriam: Henk Pelgrim, klik hier -- Update Corona-maatregelen voor het wijkgebouw De Weideblik, klik hier -- Te koop: Vogelhuisjes, insectenhotels, legpuzzelblad, klik hier -- 12 maart Compostverkoop, klik hier -- 19 maart Wandeltocht, klik hier -- Klaverjassers gezocht !, klik hier -- 17, 18 en 19 juni 2022 18e boeken- platen- en cd-markt, klik hier -- OPROEP aan alle wijkbewoners, klik hier -- Toneelnieuws, klik hier -- Uitbreiding fietsenstalling, klik hier -- Verslag van het koekjes bakken van 23 oktober 2021, klik hier -- Verslag van de 17e boeken-, platen- en cd-markt van 5, 6 en 7 november 2021, vanaf 1 januari géén wekelijkse boekenmarkt meer, klik hier -- Verslag van het Sinterklaasfeest van 20 november 2021, klik hier -- Verslag van het oliebollen bakken van 30 december 2021, klik hier -- -- --

Inhoud:

2022-01-11 In memoriam Henk Pelgrim.
2022-01-12 Update rondom coronaregels
2022-01-10 Uitbreiding fietsenstalling.
2021-11-06 Van de klaverjasvereniging: Klaverjassers gezocht.
2021-08-08 Van de voorzitter van de activiteitencommissie

In memoriam: Henk Pelgrim.

Ons bereikte het droevige bericht dat in de nacht van zondag 9 januari op maandag 10 januari ons erelid Henk Pelgrim is overleden. Henk is bijna 30 jaar als vrijwilliger verbonden geweest aan de wijkvereniging en heeft diverse functies vervuld. Zo was hij vele jaren hulp beheerder van het wijkgebouw, iets dat hij samen met zijn vrouw Tjallie (†) deed. Maar ook heeft hij jarenlang maandelijks wijkkrantjes bezorgd en was hij penningmeester van de biljartclub van de wijkvereniging. Voor al deze activiteiten is Henk in 2018 bij zijn 25 jarig jubileum als vrijwilliger benoemd tot erelid van wijkvereniging De Weide. Samen met zijn vrouw Tjallie (†) heeft Henk veel betekend voor de wijkvereniging.

Wij wensen Coby, Alie en Harry heel veel sterkte toe in de komende periode.

Namens het Bestuur,
Hein Akerboom, Voorzitter
Wim Snijders, Penningmeester

Update rondom coronamaatregelen.

Met ingang van heden tot nadere bekendmaking gelden de volgende regels voor Wijkgebouw De Weideblik:

• Het gebouw is gesloten voor alle activiteiten.

• Het gebouw is wel toegankelijk voor de overige gebruikers

• Voor een bezoek aan het gebouw geldt een MONDKAPJESPLICHT

• Het houden van 1,5 m afstand is verplicht

De algemene regels blijven ook van kracht

• Bij binnenkomst handen ontsmetten

• Schudt geen handen.

• Nies in je elleboog.

• Gebruik papieren zakdoekjes, doe deze in de geplaatste afvalbakken.

Uitbreiding fietsenstalling.

Het nieuwe jaar is goed begonnen want een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. De gemeente is gestart met de uitbreiding van de capaciteit van de fietsenstalling. De huidige stalling heeft ruimte voor een paar fietsen en ligt ook wat uit het zicht en het kwam met enige regelmaat voor dat de duurdere fietsen daar werden ontvreemd. Daarom heeft de wijkvereniging een aantal jaren terug zelf een ruimte naast het wijkgebouw voor zien van een hekwerk met slot. Maar ook dat is niet voldoende gebleken. Nu wordt voor het raam van de ontmoetingsruimte een flinke uitbreiding van de fietsenstalling gerealiseerd en het voordeel is dat wij vanuit onze meest gebruikte ruimte een goed zicht hebben op de fietsenstalling, waardoor de kans dat een fiets daar gestolen wordt een stuk kleiner is.

Oproep van de Klaverjasvereniging.

Oproep van de Activiteiten commissie

De Activiteiten Commissie is naarstig op zoek naar mensen, die zich gemiddeld acht uurtjes per maand in willen zetten voor de activiteiten die wij organiseren. Verder vergaderen wij ongeveer tien keer per jaar.

Om alle activiteiten draaiende te houden is het van groot belang dat er nieuwe, jonge en enthousiaste vrijwilligers bij komen. Wij zoeken enthousiaste mensen die een aantal keren per jaar een dag of middag/avond willen helpen bij een van onze activiteiten zoals: Koningsdag, koekjesbakken, kinderbingo, paaseieren zoeken, Sinterklaasfeest, oliebollen bakken, enz. enz.

Wij, van de wijkvereniging, zouden het jammer vinden als activiteiten niet meer georganiseerd kunnen worden omdat er te weinig vrijwilligers zijn. Daarom doen wij hierbij een oproep: Mensen die de wijkvereniging en de jeugd uit onze wijk een warm hart toe dragen, willen wij vragen om zich op te geven als vrijwilliger.

Wij hopen op veel reacties.

Met vriendelijke groeten,

Jos Diphoorn,