Selecteer uw pagina
In memoriam: Henk Pelgrim, klik hier -- Update Corona-maatregelen voor het wijkgebouw De Weideblik, klik hier -- Te koop: Vogelhuisjes, insectenhotels, legpuzzelblad, klik hier -- 12 maart Compostverkoop, klik hier -- 19 maart Wandeltocht, klik hier -- Klaverjassers gezocht !, klik hier -- 17, 18 en 19 juni 2022 18e boeken- platen- en cd-markt, klik hier -- OPROEP aan alle wijkbewoners, klik hier -- Toneelnieuws, klik hier -- Uitbreiding fietsenstalling, klik hier -- Verslag van het koekjes bakken van 23 oktober 2021, klik hier -- Verslag van de 17e boeken-, platen- en cd-markt van 5, 6 en 7 november 2021, vanaf 1 januari géén wekelijkse boekenmarkt meer, klik hier -- Verslag van het Sinterklaasfeest van 20 november 2021, klik hier -- Verslag van het oliebollen bakken van 30 december 2021, klik hier -- -- --

Oliebollen

11-01-2022.

OLIEBOLLEN VERKOOP 2021 GESLAAGD.

 

Het is in het bizarre jaar 2021 toch gelukt om het jaar af te sluiten met een oliebollen actie.De activiteitencommissie heeft zich afgevraagd of het mogelijk was om dit te doen, want in december ging alles weer op slot. Na overleg is besloten om deze activiteit door te laten gaan, maar dan wel weer met de nodige aanpassingen. Het belangrijkste argument om dit door te laten gaan is dat heel veel bedrijven aan afhalen doen en dat deze activiteit altijd al hoofdzakelijk bestaat uit vooraf bestellen en ophalen

 

Het enige wat kwam te vervallen was dat de afhalers niet op het laatste moment wat extra oliebollen, appelflappen of kniepertjes konden kopen. Ook qua uitvoering hebben we de nodige aanpassingen gedaan. Normaal vinden alle activiteiten op deze dag plaats in de ontmoetingsruimte, nu waren alle vrijwilligers verspreid over meerdere ruimtes.

 

Op 29 december werden alle voorbereidingen getroffen om op 30 december zo te kunnen starten met het maken van het beslag en het bakken van de oliebollen en appelflappen. Om 7.00 uur begonnen met het klaar maken van de eerste bakken met beslag en werd de olie voor de oliebollen warm gemaakt en kon het bakken beginnen. Om 8.00 uur werden de frituurbakken voor de appelflappen warm gemaakt, appels gesneden en gesuikerd en om 9 uur rolden de eerste appelflappen uit de pan. Het bakken verliep voorspoedig en om ca, 14.00 uur waren alle bestellingen gebakken.

 

In totaal zijn er 500 oliebollen zonder krenten en 900 met krenten en 650 appelflappen gebakken. In de keramiek ruimte waren een aantal dames kniepertjes aan het bakken. Tegen 13.00 uur hadden zij genoeg kniepertjes gebakken voor de bestellingen en waren er 650 kniepertjes gebakken. Tegen 16.00 uur waren alle bestellingen opgehaald. De overgebleven oliebollen zijn naar Ziekenhuis Bethesda gebracht.

 

Al met al een geslaagde oliebollen bak dag.

 

Iedereen bedankt voor haar of zijn inzet en ik wens iedereen een goed en vooral een gezond 2022 toe.

Advertenties


Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×