OPROEP aan alle wijkbewoners, klik hier -- De agenda is weer goed gevuld met activiteiten tot de zomer van 2022, klik hier -- Wekelijkse verkoop boeken, platen en CD's start weer op vrijdag 10 september 2021, klik hier -- Herfstwandeltocht op 11 september 2021 gaat definitief niet door, klik hier -- Schilderlessen gaan weer beginnen op 20, 21 en 22 september 2021, klik hier -- Kinderbingo op 25 september 2021 van 14:00-16:00 uur, klik hier -- Zaterdag 16 oktober herfstworkshop voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, klik hier -- 17e Boeken-, Platen- en CD-markt op 5, 6 en 7 november 2021 , klik hier -- 20 november 2021 Sinterklaasfeest, klik hier -- 28 november 2021 Koppel Darttoernooi in De Weideblik, meer info volgt. -- Nieuws over de timmer- en knutselclubs, klik hier -- Verslag Compostactie 13 maart, klik hier -- Verslag 16e boeken-, platen- en CD-markt van 11, 12 en 13 juni, klik hier --

Oliebollen

OLIEBOLLEN VERKOOP ONDANKS CORONA GESLAAGD

Het is in het bizarre jaar 2020 toch gelukt om het jaar af te sluiten met een oliebollen actie.

De activiteitencommissie heeft zich afgevraagd of het mogelijk was om dit te doen, want in december mocht ook de boekenverkoop niet doorgaan. Na wikken en wegen is besloten om deze activiteit door te laten gaan, maar dan wel met de nodige aanpassingen. Het belangrijkste argument om dit door te laten gaan is dat heel veel bedrijven aan afhalen doen en dat deze activiteit altijd al hoofdzakelijk bestaat uit vooraf bestellen en ophalen. Het enige dat kwam te vervallen is dat afhalers niet op het laatste moment wat extra in te kopen. Ook qua uitvoering hebben we de nodige aanpassingen gedaan.

In een normaal jaar vindt het bakken plaats in de keuken en bijkeuken en wordt in de ontmoetingsruimte oliebollen gesorteerd, is plek voor rijzen beslag en worden kniepertjes gebakken aan de grote tafel , appels gesneden etc. Kortom iedereen bevindt is in de keuken of de ontmoetingsruime. Deze keer was het anders. De vrijwilligers waren verspreid over meerdere ruimtes. Oliebollen bakken in de bijkeuken, beslag klaar maken en appelflappen bakken in de keuken, beslag rijzen en oliebollen sorteren in de ontmoetingsruimte, klaar maken bestellingen in de vergaderzaal, kniepertjes bakken in de keramiekruimte en ophalen bestellingen bij de deur. Ofwel een coronaproof opstelling voor deze activiteit.

Op 29 december werden de frituurbakken geplaatst en de ruimtes verder ingericht. Het beslag voor de appelflappen klaar gemaakt, 9 kg krenten en rozijnen in de week gezet en de appels geschild. Op 30 december werd om 6 uur begonnen met het klaar maken van de eerste bakken met beslag en werd de olie voor de oliebollen warm gemaakt. Rond 7 uur werden de eerste oliebollen gebakken. Om 7 uur werden de frituurbakken voor de appelflappen warm gemaakt, appels gesneden en gesuikerd en om 8 uur rolden de eerste appelflappen uit de pan. Het bakken verliep voorspoedig en om ca, 14 uur waren alle bestellingen gebakken. In totaal zijn er 365 oliebollen zonder krenten en 834 met krenten en 457 appelflappen gebakken

In de keramiek ruimte waren een aantal dames kniepertjes aan het bakken. Het beslag daarvoor werd weer klaargemaakt in de hobbyruimte. Tegen 13 uur waren zij klaar met de bestellingen. En waren er 540 kniepertjes gebakken.

Het ophalen bij de voordeur begon om 13 uur. Er waren in het begin wat problemen met ons mobiele pin apparaat, maar na een telefoontje met de helpdesk was dat opgelost.

Tegen 17 uur waren alle bestellingen opgehaald en konden we terugkijken op een geslaagde actie.