Nieuws: -- Voor alle vaste activiteiten en evenementen => zie "Agenda" -- Biljarters gezocht, klik hier -- Oproep jeugdige timmeraars en knutselaars, in de leeftijdsgroep van 10 t/m 13 jaar, klik hier -- Volleyballers gezocht, klik hier -- 2 en 3 maart Toneeluitvoering, klik hier -- Weidebliktocht op 10 maart -- Compostactie op 17 maart, klik hier -- Algemene ledenvergadering op 19 maart, klik hier -- Paasknutselmiddag op 21 maart, klik hier -- Paasontbijt en paaseieren zoeken op 2 april, klik hier

Verslag Quilt- en Keramiekexpositie

Quilt- en keramiek expositie van uitzonderlijk hoog artistiek niveau.

De Quiltgroepen bestaan dit jaar 25 jaar en de keramiekgroepen 10 jaar. Dit was de reden om de koppen bij elkaar te steken en gezamenlijk een overzichtstentoonstelling te organiseren. Op woensdagavond 18 oktober werden de quilts ingeleverd en op donderdagochtend werd begonnen met het inrichten van de bovenverdieping. Eerst de vergaderzaal. Daar was de uitdaging om een groot aantal meters met stellingen met boeken te bedekken zodat die konden blijven staan. Dit lukte door een quilt van 6 meter lang en 2 meter breed voor de stelling op te hangen. De rest werd afgewerkt met zwart doek. De technische ondersteuning werd verleend door Tinus en Berend die op aanwijzing van de quilt dames ophang oogjes/ haakjes etc. aanbrachten. Het inrichten verliep bijzonder vlot en om 19 uur waren de bovenverdieping, de trap en de hal boven en beneden volledig ingericht.

Op vrijdagmorgen moest alleen nog de grote zaal worden ingericht. Om 8 uur kwamen de tentoonstellingspanelen en waren de hulptroepen uitgebreid met nog twee heren.

Nadat de in totaal 113 quilts waren opgehangen werden door de keramiekgroep in de diverse ruimtes fraaie beelden en ornamenten geplaatst. Ook werd de kleiruimte ingericht als expositieruimte. Tenslotte heeft Alie Beumer samen met nog een aantal dames een aantal bijzonder mooie bloemstukken gemaakt die de expositieruimtes verfraaiden.

Het pronkstuk van de expositie was een boom waarin ca.100 keramieken vogels waaronder ijsvogels, pimpelmezen, uilen etc. waren aangebracht en een tiental quilten vogels.

Tegen 12 uur was de expositie volledig ingericht. En op vrijdagmiddag 20 oktober om 15 uur werd de expositie geopend door de oudste leden van de quiltgroep door het wegtrekken van het laken voor de vogelboom. Een lid van het eerste uur van de keramiekgroep plaatste vervolgens de laatste vogel in de boom. En hiermee was de expositie geopend.

Ten aanzien van het quilten was er een verdeling gemaakt in de tijd. De quilts van de eerste 5 jaar hingen in de bestuurskamer, in de vergaderzaal hingen stukken uit de periode 6 t/m 10 jaar. Bij de trap en in de hal hingen stukken uit de periode 11 t/m 15 jaar en in de grote zaal hingen werken van de afgelopen 10 jaar.

Waren de quilts in het begin veelal opgebouwd uit geometrische figuren en waren de kleuren zacht, langzamerhand zie je een overgang naar fellere kleuren en komen ook schilderijachtige taferelen Bijzonder kleurrijk en in het oog springend waren de quilts waarbij de schilderijen van Hundertwasser als uitgangspunt waren genomen. Maar zelfs het hele wijkkrantje is niet dik genoeg om de hoge kwaliteit van zowel de quilts als de zeer fraaie keramieken beelden en ornamenten te omschrijven. Het is jammer dat het aantal bezoekers niet in overeenstemming was met de kwaliteit van het gebodene. Toch is besloten om over drie jaar deze expositie weer op de agenda te plaatsen