Selecteer uw pagina
Nieuws: -- Voor alle vaste activiteiten en evenementen => zie "Agenda" -- Oproep jeugdige timmeraars en knutselaars, in de leeftijdsgroep van 10 t/m 13 jaar, klik hier -- Verslag Compostactie van 17 en 24 maart, klik hier -- Verslag Paaseieren zoeken van 1 april, klik hier -- Verslag Koppeldarttoernooi van 8 april, klik hier -- Verslag Koningsdag van 27 april, klik hier -- 22 september Herfst Weidebliktocht, klik hier -- 6 oktober speelt theatergroep Het Nieuwe Masker “De Vliegende Hollander”, klik hier -- 19 oktober Boekpresentatie over de geschiedenis van De Weide, klik hier -- 20 oktober Koekjesbakken voor de kinderen, klik hier -- 17 en 18 november boeken-, platen- en cd-markt in de Weideblik, klik hier -- De productie van onze zonnepanelen nader belicht, klik hier

De Vliegende Hollander - boekpresentatie De Weide - Opbrengst zonnepanelen

Theatergroep Het Nieuwe Masker speelt op 6 oktober “De Vliegende Hollander”

De voorstelling vertelt het huiveringwekkende en bloedstollende verhaal van: ‘De Vliegende Hollander’. Of liever gezegd het verhaal van: ‘de zoektocht naar De Vliegende Hollander’. Wat iets heel anders is, maar op hetzelfde neerkomt, omdat het ook over de Vliegende Hollander gaat. Huiveringwekkend en bloedstollend klinkt misschien behoorlijk spannend, maar wees gerust; de voorstelling is doorspekt van doldwaze humor, kluchtige elementen en onverklaarbaar grappige decor-hoogstandjes. Je zou kunnen zeggen dat er sprake is van een kluchtige comedy, maar dat klinkt toch een stuk minder spannend. Bovendien, beste lezer, kunnen wij alvast verklappen dat de Hollander aan het eind van de voorstelling gevonden wordt, zodat het publiek hem in levenden lijve, of misschien wel in dode lijve, kan aanschouwen. Ruwe zeeën worden aangedaan, een poncho wordt dan ook van harte aanbevolen.

‘De Vliegende Hollander’ is een hilarische en spannende comedy uit de koker van het beroemde theatergezelschap Theater Te Water en werd in 2003 op theaterboot ‘De Verwondering’ gespeeld. In 2007 heeft Het Nieuwe Masker de voorstelling ter ere van het 25-jarig bestaan van Theater Te Water gespeeld. En nu, 11 jaar later, speelt Het Nieuwe Masker deze doldwaze comedy opnieuw. In een eigentijds jasje, een oogstrelend decor, en boordevol kolderieke momenten. ‘We varen uit!’, komt u aan boord?

De voorstelling is geschikt voor jong (vanaf 12 jaar) en oud (tot 108 jaar) en Jan en Alleman.

Reserveer alvast 6 oktober in uw agenda want dit wilt u niet missen.
De zaal is open vanaf 19.45 en de voorstelling begint om 20.15.
U kunt kaarten vooraf ophalen bij de bar van het wijkgebouw voor de prijs van
5,00 en aan de zaal bedraagt de toegangsprijs € 6,00.

 

BOEK OVER GESCHIEDENIS DE WEIDE verschijnt op 19 oktober

Op vrijdagavond 19 oktober presenteren Albert Metselaar en Marga Zwiggelaar het door hen geschreven boek over de geschiedenis van De Weide. Hieronder een globale beschrijving van de inhoud van het boek. De veel gehoorde uitspraak “De Weide is nog niet zo oud” wordt in dit boek naar het rijk der fabelen verwezen. Hoogeveen is in de grond van zijn bestaan een dubbelplaats. Twee helften met een eigen geschiedenis. Het gaat niet helemaal precies op, maar globaal kunnen we zeggen dat de scheiding bij de A 28 ligt. De Weide heeft een geschiedenis die nauw verbonden is met het andere Hoogeveen, op de oostkant van de grote weg, maar het is wel een eigen geschiedenis. De Weide is nog niet zo oud, horen we ook wel eens. Nou, daar zullen we dan raar van opkijken. De oudste geschiedenis van De Weide gaat terug tot de middeleeuwen en wat er vanuit de tijd bekend is, het wordt erin verwerkt. Ook wat we weten van de velden en weiden van Steenbergen en Ten Arlo wordt in het boek beschreven. We zien stukje bij beetje een buitengebied van de oude gemeente Zuidwolde groeien. We volgende politieke ontwikkelingen, die leidden tot de ondergang van de buurtschap De Weide, toen Hoogeveen vrij rigoureus vrijwel alles sloopte wat er nog over was. Die oude geschiedenis van De Weide, en wat er nog bekend is van de mensen die er woonden, dat vindt u allemaal terug in het boek dat op 19 oktober zal worden gepresenteerd.

Na de presentatie is er voor de aanwezigen alle tijd om met elkaar na te praten en een mooie kans voor een reünie voor oud Weidenaren.

Inmiddels zijn er ruim 50 bestellingen in de voorinschrijving geplaatst en dat kan nog steeds. Geef uw naam en adres en telefoon nummer op bij de voorzitter van de wijkvereniging (voorzitter@wijkverenigingdeweide.nl) . U kunt ook uw naam en adres plaatsen op de intekenlijst bij de bar in het wijkgebouw. U bent er dan van verzekerd dat u het boek krijgt voor een prijs die niet boven de 25 euro uitkomt, wat de verkoopprijs later ook wordt. De geschiedenis van De Weide hoort bij u thuis te staan, als u er ooit hebt gewoond, of nu nog onder dak bent. En u steunt de wijkvereniging met uw aankoop!

 

Productie PV panelen passeert de 20.000 kWh

Op 7 september 2016 is op het dak van het wijkgebouw de PV-installatie in gebruik genomen. Vanwege het minimaliseren van de dak belasting en een aantal schaduwveroorzakers is gekozen voor een oost-west opstelling. In totaal zijn er 52 panelen geplaatste met een totaal vermogen van 13,52 kWp. Vanwege optredende schaduwen maar ook ter verdere reductie van het toch al zeer beperkte brandgevaar zijn optimizers geïnstalleerd.

De opbrengst berekening gaf aan dat we een productie van 11.870 kWh konden verwachten.

In het najaar van 2016 is 1878 kWh geproduceerd en de verwachting was 1940 kWh. Dit verschil van 5% kan mogelijk veroorzaakt zijn doordat het systeem nog niet optimaal functioneerde.

In 2017 is 11.216 kWh geproduceerd en dat is ook ca. 5% lager dan verwacht. Het lijkt er dus op dat de berekening wat aan de optimistische kant was.

In 2018 is tot 1 augustus 8.870 kWh geproduceerd en dat 10% meer dan de verwachting tot 1 augustus en al 75% van de jaarverwachting. Het moet al een heel slecht najaar worden willen we dit jaar de jaarverwachting niet halen.

Vanaf de start heeft de installatie 21.965 kWh geproduceerd en dat levert ons een forse besparing op de elektriciteitsrekening op en wij gaan onderzoeken of wij nog meer panelen kunnen plaatsen.

 

Advertenties


Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×