Selecteer uw pagina
Nieuws: -- Voor alle vaste activiteiten en evenementen => zie "Agenda" -- Biljarters gezocht, klik hier -- Oproep jeugdige timmeraars en knutselaars, in de leeftijdsgroep van 10 t/m 13 jaar, klik hier -- Volleyballers gezocht, klik hier -- 2 en 3 maart Toneeluitvoering, klik hier -- Weidebliktocht op 10 maart -- Compostactie op 17 maart, klik hier -- Algemene ledenvergadering op 19 maart, klik hier -- Paasknutselmiddag op 21 maart, klik hier -- Paasontbijt en paaseieren zoeken op 2 april, klik hier

Verslag Sinterklaas 2017

Hoogeveen : Zaterdag 25 november 2017.

Zaterdag 25 November rond twaalf uur arriveerde een grote Amerikaanse schoolbus voor het wijkgebouw. Sinterklaas had deze gehuurd om met zijn pietenband rondrit door de wijk te maken. Op verschillende plaatsen, bij een speciale sinterklaas bushalte, stopte de bus en begroette Sinterklaas met zijn Pietenband de kinderen uit de buurt. Om 13.00 uur was de bus bij de parkeerplaats bij de Weidebloem, om 13.25 uur bij de parkeerplaats van het Rasholt en de Regenboog, om 13.50 bij de parkeerplaats van het Kofschip en de Schuthoek, en om 14.15 uur als voorlaatste stop bij de parkeerplaats van het kofschip aan de Citroenvlinder.

 

Sinterklaas kreeg van verschillende kinderen een tekening waar de Sint erg blij mee was. De pieten deelden pepernoten uit en de pietenband speelde gezellige sinterklaasliedjes. Bij de laatste stop, In de Vecht, werd Sinterklaas met zijn pietenband hartelijk ontvangen door de bewoners van De Vecht. Hier had Sinterklaas nog een verassing voor de bewoners, Sinterklaas ging voor de bewoners pepernoten bakken in de speciale pepernoten machine van waar ‘echte’ pepernoten uit kwamen.

 

Na deze laatste stop gingen Sint en zijn pieten naar het wijkgebouw De Weideblik waar Sint met de kinderen uit de wijk het grote sinterklaasfeest ging vieren. De kinderen hadden zich van te voren opgegeven zodat Sinterklaas precies wist hoeveel cadeautjes hij moest kopen. Voordat Sinterklaas de zaal in kwam werd er eerst een liedje ingestudeerd onder leiding van twee zwarte pieten. Maar er was enige verwarring, want de muziekpiet was er niet. Gelukkig was er iemand die voor een goede oplossing gezorgd heeft, Karaoke, nu kon iedereen mee zingen want de tekst en de melodie verschenen op een groot scherm.

 

Nadat de kinderen wat liedjes geoefend hadden kon Sinterklaas de zaal binnenkomen.Met z’n allen zongen we: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht!! Er waren deze middag 62 kinderen en samen met Sinterklaas en zijn zwarte pieten hebben zij er een gezellige middag van gemaakt. Na wat liedjes te hebben gezongen wilde Sinterklaas de cadeautjes uit gaan delen. Maar waar waren de cadeautjes? Niet in de grote zaal en er brak lichte paniek uit.

 

Samen hebben we Sinterklaas helpen zoeken en tenslotte zijn de cadeautjes gevonden in een andere zaal. De cadeautjes waren door de pieten naar de verkeerde zaal gebracht. Maar gelukkig hebben de kinderen alle cadeautjes gevonden! Afgesproken werd dat de cadeautjes pas uitgepakt mochten worden als alle kinderen een cadeautje hadden. Sint liep nog even door de zaal om alle cadeautjes te bekijken en om te vragen of de kinderen blij waren met wat ze gekregen hadden. Hierna ging Sinterklaas naar huis en hebben we samen het liedje ‘dag Sinterklaasje’ gezongen en de sint uitgezwaaid.

 

Met vriendelijke groeten,

Jos Diphoorn. Voorzitter activiteiten commissie .

 

 

Advertenties


Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×